December 12, 2012

0

Cviligoj

"Mmm... kako toplo je tu notri... auč!!! Joj, kaj se dogaja?! Ampak ta postelja je pretesna, ves čas sem moker, nobenega prostora, nič ne vidim..."
Zadnje čase je črnolasemu Cviligoju v maminem trebuščku postajalo pretesno. Nestrpno je čakal, da bo lahko na vso voljo krilil z ročicami, pretegoval drobcene prstke na nogah in se drl na vse grlo, kot pravi človeški mladiček. 
Cviligojeva rdečelasa mamica je izpod očal zrla v veliko žogo v ogledalu, ki ji je zrastla v zadnjih devetih mesecih in se sladko kot med pozibavala v ritmu glasbe.  
"Dovolj imam, brcal bom, dokler mi ne odprejo vrat iz te konzerve!" je dalje razmišljal Cviligoj.
Mamica se je z gromozanskim, podivjanim trebuhom zavihtela očetu na hrbet in oddirjali so v porodnišnico.
"Juhuhu, nekdo je odprl okno! Čeprav še vedno skoraj nič ne vidim. Spustite me ven!" Postajal je vse bolj nestrpen, dokler mu ni prekipelo. Z vsemi štirimi se je na vso silo uprl ob posteljico, ko ni nič pomagalo, je na vso moč začel mlatiti okoli sebe, riniti z glavo, ostre pete je tiščal v luč, prstke rinil v stene, dokler ni popolnoma upehan moral odnehati. 

"Ooooo, poglej, nekdo je odprl vrata! Eeeeej, ne vleci me za glavo, pusti me! Tako te bom brcnil, da ti bodo ušesa na nosu rastla!"
"Draga mamica in očka, krepkega rožnatega fanta imata!" je veličastno razglasil doktor in v belo cunjo zavito štručko položil mamici v roke. 
Mamičin izčrpan pogled je ljubeznivo počival na modrookem otročičku, očka pa je v rokave spravljal solze sreče, saj mu česa tako popolnega še ni uspelo narediti.
Medtem pa je Cviligoj zvedavo kukal izpod odejice. Kar naenkrat pa je velikan z ogromnimi šapami segel proti njemu. 'Zadrl se bom na vse grlo in ga tako ustrašil, da niti pomislil ne bo več, da mi me zmečkal!'
Tanek glasek je res prestrašil Cviligojevega očka, zato ga je nerodno vzel v naročje in ga nežno zazibal v zaslužen spanec. Tudi mamica si je morala odpočiti. Fantič ni prišel na svet povsem brez truda, tako je naslonila utrujeno glavo na vzglavnik, spokojeno vzdihnila in zaspala.
Očka je spečega malčka, oblečenega v žirafasto pižamo, poljubil na žareča lička in ga položil v porodnišnično posteljico. Tolikšno vznemirjenje je tudi njega utrudilo, zato se je s težkimi koraki odpravil domov.
Cviligoj pa je medtem že sanjal o vragolijah...

0 komentarjev:

Post a Comment